Aktivizam i mladi

Izložba Zorana Petruševića Zopa: Karakondžule u Korman BaruU Korman baru, poznatijem i kao Hendlbar u glavnoj ulici večeras od 19 časova biće otvorena izložba slika pod nazivom ,,Karakondžule”.

Neobična forma izlaganja slika u kafiću ,,preti” da postane praksa u Vranju. Ova postavka je druga u nizu poznatog vranjskog slikara i profesora Zorana Petrušijevića Zopa, u organizaciji antikvarnice Mumuze i kafića Korman bar.

Mladi vlasnik antikvarnice ,,Mamuze” Filip Jovanović za naš portal ističe da su ove slike najautentičniji izraz Zopovog slikarstva.Na slikama su prikazane ženske figure karikaturalnog izgleda. Postavku će činiti preko 50 slika pretežno manjeg formata. Izložba će biti prodajnog karaktera i trajaće dve nedelje, rekao je Filip Jovanović


Prof. mr Zoran Petrušijević Zop rođen je 1943. godine u Vranju. Osnovne i magistarske studije završio je u Beogradu, u klasi čuvene Ljubice Cuce Sokić. Član je ULUS-a od 1972. godine. Izlagao je na pedesetak samostalnih i kolektivnih izložbi širom zemlje. Njegova dela bila su izložena i u paviljonu Cvijeta Zuzorić. Dobitnik je mnogobrojnih slikarskih nagrada.

M. Stanković

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar