Izbori2023 u Vranju: 345 kandidata za ODBORNIKE grada VranjaRepublička izborna komisija objavila je i poslednju prihvaćenu listu od strane LIK-a u Vranju koja na svom spisku broji 13 kandidata za odbornike u Skupštini Grada Vranja. U pitanju je izborna lista broj 7. – Dr „Miloš Jovanović – Nada za Vranja“.

Sa poslednjom prihvaćenom listom do sada je ukupno predato šest lista i 345 imena kandidata za odbornke u Vranju. Podsećamo, maksimalni broj odbornika u Vranju iznosi 65 odbornička mesta.Prva liste koja je prihvaćena bila je „Aleksandar Vučić – Vranje ne sme da stane“. Nosilac ove liste je Slobodan Milenković, predsednik Privremenog organa, potpresednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Vranju i bivši gradonačelnik u dva mandata od 2016. do 2023. godine.

Broj na glasaškom listićuPun naziv listeNosilac listeBroj kandidataKoalicija
1.Aleksandar Vučič – Vranje ne sme da staneSlobodan Milenković 65SNS – SDPS- PS – SRS-
2.Za bratstvo i jedinstvoAleksandar Božinovski 22DPM
3.Jedinstvena Srbije – Dragan Marković PalmaDejan Manić65JS
4.Ivica Dačić – Premijer SrbijeStefan Stanković 65SPS
5.Hrabro za Vranje Dragan Antić 65SRCE – DS – PSG – Ekol. Ustanak
6.Za naš GradRosa Drmonjić 50SSP – SDS – NPS – Zajedno
7.Nada za VranjeZoran Stojanović13POKS – Novi DSS

Druga lista koju je prihvatila Lokalne izborna komisija bila je „Za bratstvo i jedinstvo“. Ova lista je jedina manjinska lista na lokalnim izborima u Vranju. Lista nosi 22 kandidata za nosilac liste je Aleksandar Božinovski.Nakon više saopštenje za javnost od strane Gradskog odbora Jedinstvene Srbije i GrO SNS-a u Vranju došlo je do prihvatanja liste broj 3. – „Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma“. Nosilac ove liste je Dejan Manić – narodni poslanik u jednom mandatu, predsednik Gradskog odbora Jedinstvene Srbije u Vranju i direktor Parking Servisa.

Mesto broj četiri dobili su Socijalisti. Nosilac liste gradskog odbora SPS-a u Vranju je Stefan Stanković, šef omladine ove političke organizacije. Lista broji 65 kandidata za odbornike grada Vranja, a predsednik GrO SPS-a u Vranju Zoran Antić nalazi se na mestu broj 33.

Peta proglešana lista ujedno je i prva opozicona lista na ovom spisku. Predstavnici DS, SRCE, Ekološkog ustanka i PSG predali su listu „Hrabro za Vranje“. Nosilac liste je Dragan Antić ispred Srbije Centar „SRCE“. Lista broji 65 kandidata za odbornike grada Vranja.

Još jedna opoziciona lista koja je prihvaćena je „Za naš grad – Miroslav Miki Aleksić – Marinika Tepić“ koja broji 50 kandidata za odbornike. Nosilac liste je Rosa Drmonjić ispred Stanke slobode i pravde. Koaliciju za naš grad čine SSP, NPS, SDS i Zajedno.

Poslednja lista koja je odobrena od strane LIK-a u Vranju je „Nada za Vranje – Dr Miloš Jovanović“. Ovu listu čini koalicija između POKS-a i Nove Demokratske stranke Srbije u Vranju.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar