Izbor sudija u FSS: Sumrak Vranja i Pčinjskog okruga

Eko Taxi Vranje

Na listi glavnih i pomoćnih sudija i posmatrača suđenja Fudbalskog saveza Srbije za narednu prvenstvenu sezonu nema nijednog imena sa područja Vranja i Pčinjskog okruga, saznaje portal InfoVranjske.rs na sajtu FSS.

Izvršni odbor FSS je na sednici u sredu 22. juna odredio liste glavnih i pomoćnih sudija i posmatrača suđenja za Super ligu i Prvu ligu Srbije na kojima se nije našlo nijedno ime iz Vranja i Pčinjskog okruga, što znači da u prva dva najviša fudbalska ranga nema ljudi iz fudbala sa krajnjeg juga zemlje.Na listi glavnih sudija za Super ligu nalaze se samo dva imena iz Niša i Leskovca, Nišlija Aleksandar Živković i Leskovčanin Milan Mitić, Vranjanaca nema, ali su za glavne arbitre imenovani sudije iz malenih Lajkovca i Lovćenca.

Na listi pomoćnih sudija za Super ligu takođe nema Vranjanaca, ima Nišlija i Prokupčana, ali i imena iz malenih Boljevca, Despotovca i čak Belanovice, dok se među posmatračima suđenja našlo i jedno ime iz Niša?

Na listi glavnih sudija za Prvu ligu Srbije su Nišlije i Leskovčani, Vranjanaca i ostalih sa čitavog jugoistoka zemlje nema, ali će i sudija iz Guče deliti pravdu na fudbalskim terenima ovog ranga.

Na listi pomoćnih sudija za Prvu ligu izabrani su arbitri iz Niša, Svrljiga, Vlasotinca i Kuršumlije, znači, opet su Vranjanci i ostali iz Pčinjskog okruga ostali kratkih rukava!

Nije uzalud još uvek aktuelna u čitavoj Srbiji ona pežorativna krilatica „što južnije, to tužnije“.

NIV    1. Nikolca 23/06/2022
    2. Zoka 23/06/2022
    3. Ja 23/06/2022

    Ostavi komentar