Ivanović: Grad nije diskriminisao ROME – Predložili smo da se UDRUŽEPortal InfoVranjske.rs obratio se Dejanu Ivanoviću, gradskom većniku za nacionalne manjine, koji je saopštio „da je novčana pomoć lokalne samouprave odobrena Grupi građana iz Gornje čaršije, kao i da su pozvali sva udruženja da se udruže i zajedno proslave Đurđevdan“.

Romi imaju petnaestak udruženja, mnoga nisu aktivna, ali kada se približi Đurđevdan svi traže novac, a Grad ima na raspolaganju 200.000 dinara, pa nije u mogućnosti da svima odobri novac, već sam im na zajedničkom sastanku savetovao da se udruže i zajedno proslave praznik, kaže Ivanović.Gradski većnik za nacionalne manjine poručuje „da nema nikavog uticaja što su neki Romi iz Grupe građana zaposleni u „Komradu“.

To nema nikave veze, sredstva su ograničena, a mi imamo obaveze i prema Romima u Vranjskoj Banji, Panađurištu, Pavlovcu, Saraini, pa smo zato i Udruženju penzionera „Treće doba Rom“ savetovali da se priključi ostalim grupama i udruženjima, jasan je Ivanović.Ipak, Šaim Šainović i njegovi najbliži saradnici u Udruženju penzionera „treće doba Rom“, međutim, naglašavaju „da su novac Grada Vranja dobili tzv. „podobni Romi, bliski vlasti u Gradu, svi zaposleni u „Komradu“.

Grad je zaboravio da je naše udruženje jedino legalno i uredno registrovano, okuplja najveći broj penzionera Roma, pa ne zaslužujemo ovakav odnos gradske vlasti“, ističu vranjski Romi „trećepozivci“.

Zato je, potenciraju na kraju iz udruženja penzionera, ovog Đurđevdana izostao onaj tradicionalni pozdrav među Romima „bahtalo Erdelezi“

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Dzingis Kan 11/05/2022
    2. Ljubisa 11/05/2022
    3. Gornja čaršija 11/05/2022
    4. Darko 12/05/2022

    Ostavi komentar