Aktivizam i mladi

Istražujemo: Šta rade RADNE GRUPE koje postoje za mlade?Gradonačelnik Slobodan Milenković napomenuo je u vezi strategije za mlade da su formirane tri radne grupe za različite važne oblasti, ali na delu je slabo unapređenje i sprovođenje plana.

Prva radna grupa ili tim su zaduženi za oblast kulture, obrazovanja, slobodnog vremena i aktivizma mladih. Strategija se sprovodi, dok mladi nemaju kulturne sadržaje koji su njima zanimljivi, mogućnosti za obrazovanje su slabe, za aktivizam ne postoji mnogo prilika, a slobodno vreme se svodi na njegovo gubljenje i boravak u kafiću.Drugi „tim“ se bavi zapošljavanjem i preduzetništvom, odnosno položajem mladih u ekonomskom okruženju. Zapošljavanje je omladini (pogotovo onima nakon školovanja) jasna priča, kao i preduzetništvo, za koje nema adekvatne podrške nikome, naročito mladim ljudima.

Poslednja grupa je nadležna za zdravlje, bezbednost, ali i informisanje koje je očigledno „zalutalo“ ovde jer je nedostajala još jedna oblast. Odnos sa zdravstvom je očajan, mladi dugo vremena nisu bezbedni na ulicama Vranja, a kada je se radi o informisanju, upravo Gradska uprava, bolnica i ostale institucije nisu otvorene za kvalitetnu komunikaciju.Osim radnih tela, analizirane su postojeće usluge za mlade, uglavnom vezano za navedene oblasti kojima se grupe bave, sa aktivnostima, vrstom i pružaocima tih usluga.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Sasa 18/04/2024
    2. Betonka 26/04/2024

    Ostavi komentar