ISTRAŽUJEMO: Nova ODBORNIČKA grupa u SKUPŠTINI GRADA?Portal InfoVranjske.rs saznaje da je moguće da u toku sledeće sednice dođe do prijavljivanja nove odborničke grupe u Skupštini Grada Vranja.

Podsećamo, u ovom trenutku u Skupštini Grada Vranja, kojom predsedava Zorica Jović, nekadašnja zamenica gradonačelnika najjužnijeg grada u Srbiji postoje pet odborničkih grupa i to: 1. Vranje ne sme da stane – šef OG Miroslav Miki Nešić
 2. SPS – šef OG Srđan Dekić
 3. Hrabro za Vranje – šef OGIgor Zlatković
 4. Za naš Grad – šef OG Slobodan Pejić
 5. Jedinstvena Srbija – šef OG Dejan Manić

Za poslaničku grupu u Skupštini Grada Vranja potrebno je minimum petoro odbornika, koji ne moraju da budu sa iste liste koju su predstavljali u toku izbora.

U radu Skupštine Grada Vranja učestvuje i odbornik manjinske liste „Makedonaca“ u Vranju, dok je sa liste POKS-a i Novog DSS-a u Vranju bez članstva u odbroničkim grupama ostao Zoran Stojanović.Zahvaljujući odbornicima sa liste za „Nada za Vranje“, Socijalisti su pridobili pojačanje za jednog odbornika, dok je Jedinstvena Srbije prijavila odborničku grupu sačinjenu od četiri člana JS-a i jedne odbornice sa liste Novi DSS – POKS.

Podsećamo, jedan odbornik iz redova PUPS-a koji se nalazi se na listi „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“.

Dok i jedna i druga opoziona odbornička grupa sačinjena je od po šest odbornika, odnosno po jednog više za odborničku grupu.

Da li će dođi do nove raspodele snaga u lokalnom parlamentu, još uvek nije sigurno, ali jedno jeste, i sledeća Skupština biće jako zanimljiva.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Saska 28/03/2024
  2. НАДА за ВРАЊЕ 28/03/2024

  Ostavi komentar