ISTRAŽUJEMO: Koliko MLADIH vodi računa o SVOM ZDRAVLJU?Istraživali smo koliko mladi vode računa o svom zdravlju na osnovu broja onih koji su se obratili lekarima u vranjskom Domu zdravlja po službama tokom ove i prošle godine.

Službe za koje smo dobili podatke su za specijalističko-konsultativnu delatnost – Odeljenje za mentalno zdravlje, zdravstvenu zaštitu žena, stomatološku zdravstvenu zaštitu i zdravstvenu zaštitu školske dece.Odeljenju za mentalno zdravlje javile su se 1632 osobe, dok je u službi za stomatološku zdravstvenu zaštitu primljeno 6000 pacijenata.

U toku ove i prošle godine službi za zdravstvenu zaštitu školske dece javilo se 6568 mladih.Ukupan broj poseta službi za zdravstvenu zaštitu žena u 2022. godini je 10.000. Radi lečenja, praćenja trudnoće, preventivnih pregleda dolazi 4700 mladih, a onih koji se javljaju zbog pregleda, hitnih stanja, savetovanja sa lekarom je 300.

Do sada, u prva tri meseca 2023. godine, iz istih razloga ovoj službi se obratilo ukupno 340 mladih.

Mladi kao i stariji građani, ne brinu dovoljno o zdravlju, zato što ne idu na redovne preventivne preglede.

Lično ne pazim mnogo na preventivne preglede. Kod lekara idem kad se javi neki problem, do sada se ništa ozbiljno nije desilo, kaže dvadesetjednogodišnja Jovana.

Veljko Ilić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Ema 05/05/2023

    Ostavi komentar