ISTRAŽUJEMO: Koliko košta proslava PUNOLETSTVA

Eko Taxi Vranje

Punoletstvo je trenutak kada mladi napune 18. godina i prema zakoni Republike Srbije, zvanično uđu u svet odraslih.

Mnogi taj trenutak proslavljaju, kao i rodbina i prijatelji slavljenika.Proslava punoletstva je lep događaj za slavljenika i sve oko njega, ali za slavlje je potreban i novac kako bi se pokrili svi troškovi. Portal InfoVranjske.rs je istraživao koji su to troškovi za roditelje i decu kada se organizuje proslava punoletstva.

Oni koji slave izvan svog doma, proslavu punoletstva organizuju u kafani ili iznajme neki lokal gde imaju obezbeđeno ili neograničeno piće. Negde postoji opcija da piće donesu sami. Neki su pronašli zanimljivo rešenje, a to je iznajmljivanje stana na dan, za 20 evra u proseku. Ovo je pogodno zato što se u okviru dana kada je iznajmljen stan može organizovati proslava punoletstva.

Osnovno što zanima sve u vezi proslave u kafani je cena menija. Ona varira, ali trenutno u proseku iznosi oko 2000 dinara.

Torta je neizostavan deo svakog rođendana male dece, ali one su aktuelne i na proslavama punoletstva. Možemo je spremiti i u svojoj režiji, što bi ispalo jeftinije. Domaćice dobro znaju da spremanje torte „ispada“ 1200-1300 dinara. Ukoliko se dete i roditelji odluče za kupovinu torte, cena se meri po kilogramu. Jedan kilogram torte iznosi oko 1000 dinara.

Pored hrane i piće, uglavnom se izdaja novac i za fotografa, čija cene se kreće oko 50 evra po proslavi 18. rođendana.

Isto tako je važna i dekoracija, koja doprinosi estetskom izgledu prostora u kome se slavi ova prekretnica u životu mladih ljudi. Dekoracija svakako ulepša događaj, ali potrebno je izdvojiti 90 evra.

Veljko Ilić  • Ostavi komentar