Aktivizam i mladi

Istražujemo: Kako MLADI provode SLOBODNE vremeRazgovarali smo sa više mladih osoba o tome kako provode svoje slobodno vreme i da li ga iskorišćavaju na najbolji način.

Upotreba društvenih mreža i medija je u današnje vreme postala sastavni deo slobodnog vremena mladih. Pored čestog usvajanja novih saznanja na internetu, mladi veliki deo vremena provode na društvenim mrežama.Društvene mreže koristim kada sam slobodan, bilo gde da se nalazim. Osim praćenja profila mojih vršnjaka, pročitam i po neku vest na mrežama. To mi je nekako postalo normalno, kaže Vuk, učenik osmog razreda.

Sport i rekreacija su jedne od najvažnijih aktivnosti za razvoj mladog organizma, kako kažu lekari. Iako mnogi ne treniraju neki od sportova, mladi odvoje vreme za šetnju, fudbal ili izlet sa prijateljima.Ne treniram ništa, ali volim da odigram partiju basketa sa mojom ekipom. Ako želimo da iskuliramo, organizujemo neki roštilj kod druga u dvorištu,, navodi Uroš, učenik srednje škole iz Vranja.

Naša sledeća sagovornica Miljana ističe da su kulturni događaji u Vranju malobrojni, a veoma su važni za razvoj kritičkog mišljenja u životu.

Kultura je mnogo bitnija nego što izgleda. Mene bilo kakva poseta kulturnom događaju čini srećnijom. Onaj ko umetnički stvara, bilo da nešto napiše, naslika ili otpeva, taj je još radosniji, rekle je Miljana.

Još jedna aktivnost koja je važna za mlade ličnosti je druženje sa prijateljima.

Moji drugari i ja se zabavljamo tako što izađemo u neki kafić ili se okupimo kod nekog druga, direktan je Bojan, koji je zaposlen.

Mladi sa kojima smo razgovarali su rekli i da slobodno vreme često provode uz igrice ili odmaranje bez nekog fizičkog i psihičkog napora.

Veljko Ilić.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Darko 13/12/2022

    Ostavi komentar