Istražujemo: Hoće li MANJINSKA lista MAKEDONACA dobiti JEDAN mandatNa poslednjoj konferenciji za medije, koja je održana u utorak u 14 časova, predsednik Gradske izborne komisije Novica Stanisavljević nije imao odgovor na pitanje, da je manjinska lista Makedonaca „Za Bratstvo i jedinstvo“ prešla svoj prirodni prag i obezbedilo jedan mandat u Skupštini Grada Vranja.

Podsećamo, na lokalnim izborima koji su održani u nedelju 17. decembra, 2023. godine, manjinska lista „Za Bratstvo i jedinstvo“ ostvojila je 547 glasova odnosno 1,28 odsto od ukupnog broja izašlih birača.Novi odbornik u Skupštini Grada Vranja, hvala svima na poverenju i podršci. Po prvi put u Vranju manjinska lista u skupštini grada. Za bratsvo i jedinstvo, oglasaio se jedan od vodećih ljudi ove liste još u ponedeljak rano ujutru.

U međuvremenu, Gradska izborna komisija zakazala je i poslednju konferenciju za medije i saopštila izbore rezultate, ali ne i broj mandata koji su liste osvojile.Ubrzo nakon te konferencije za medije na društvenim mrežama ponovo se obratio jedan od lidera liste „Za bratstvo i jedinstvo“.

Dragi prijatelji sa zadnjim brojanjem glasova u Vranju, najverovatnije smo ispali iz igre za neki mikro broj glasova. Tako da hvala Vam na podršci,a vaši glasova odlaze na drugu stranu. Živi bili i srećna slava svima koji slave. Manjinska lista osvojila je 556 glasova odnosno 1,30 odsto. Ponosam sam na rezultat, napisao je Božinosvski.

Na pitanje novinara kada će javnost saznati koliko mandata su zvanično osvojile stranke i liste na lokalnim izborima, predsednik Gradske izborne komisije kratko je rekao da je to stvar Skupštine, a ne GIK-a.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Mita 20/12/2023

    Ostavi komentar