Aktivizam i mladi

ISTRAŽUJEMO: Gde IZLAZE mladi u Vranju?Portal InfoVranjske.rs pitao je mlade osobe u gradu gde izlaze u slobodno vreme radi zabave, šetnje, druženja, i koliko troše na provod.

Većina mladih u Vranju ističe da preko dana najčešće izlazi u neki od kafića u pešačkoj zoni, šetalištu i širom centra na kafu, gde se neretko zadržavaju duže vreme.Što se tiče noćnog života, provoda i opuštanja, tu je situacija šarenolika. Devetnaestogodišnjoj Anji mesto izlaska zavisi od društva.

Izlazim u kafiće, a koji kafić ćemo da odaberemo zavisi od društva. Nekad odem na neko mirno mesto sa prijatnom i laganom muzikom, a nekad u kafić sa živom muzikom, kaže Anja.Pored kafića aktuelne su i kafane, što potvrđuje Marko.

Radnim danima retko izlazim, ali vikend iskoristim kvalitetno i obavezno odem u neku kafanu, piće, dobra hrana, muzika. Tako se najbolje provedem, naveo je Marko.

Nemali broj mladih uživa u kućnim okupljanjima. Milan, student iz Niša ističe da mu prija takav način druženja.

U Nišu izlazim po kafićima i klubovima. Kad dođem u Vranje najviše volim da se društvo okupi u nečijoj kući, ne košta mnogo, slušamo muziku, gledamo filmove, pričamo,, rekao je ovaj student.

Mladi govore da mesto izlaska ne zavisi samo od društva i cilja, već delom i od novca ukoliko žele nešto da popiju ili pojedu, pa im za izlazak treba od 200 do 2000 dinara zavisno da li je u pitanju duži sa, odnosno večera u kafani.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.