Aktivizam i mladi

ISTRAŽUJEMO: Đorđević i FILIPOVIĆ zaduženi za razvoj GRADA po pitanju OMLADINEPlan razvoja Grada Vranja za period 2021-2030. godine, ima određene prioritetne ciljeve za razvoj Omladinske politike.

Prva tačka je razvijanje sporta i unapređenje položaja mladih u Vranju kroz meru jačanja institucionalnih kapaciteta, primenu principa dobrog upravljanja, unapređenje međusektorske i međunarodne saradnje, kreiranje i primenu mera afirmativne omladinske politike.Na ove mere se nadovezuju razvijanje održive i konkurentne lokalne ekonomije kroz meru razvoja privrede zasnovane na znanju i novim tehnologijama, odnosno razvoj kadrova, afirmacija mladih i podrška inovacijama.Plan razvoja Grada Vranja kroz različite razvojne intervencije obuhvata unapređenje ostalih oblasti od značaja za mlade. Postoje i drugi planski dokumenti jedinice lokalne samouprave koji su od značaja za Strategiju.

Dokumenti koji spadaju u važne su Lokalni akcioni plan zapošljavanja Grada Vranja, plan kapitalnih investicija 2018 – 2022, akcioni plan za poboljšanje položaja Roma i Romkinja u Vranju i gradskoj opštini Vranjska banja 2018 – 2021, i ostala dokumenta u oblasti zdravstvene i socijalne zaštite, kulture i informisanja.

Glavna imena zadužena za omladinu u desetogodišnjem planu razvoja su većnik za sport Nenad Đorđević Neši, i trenutni direktor Turističke organizacije Stefan Filipović Filipko.

Koordinacioni tim za sve oblasti vodi gradonačelnik Slobodan Milenković, dok ostalim timovima upravljaju gradski većnici, načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović, a uključen je i predsednik opštine Vranjska Banja Dragan Sentić Senta.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Nena 28/05/2024
    2. Неко 28/05/2024
    3. Luka 28/05/2024
    4. Novica 29/05/2024

    Ostavi komentar