Aktivizam i mladi

Istražujemo: Da li mladi idu u POZORIŠTE?Pozorište je jedan od retkih sadržaja u Vranju kome mladi mogu da prisustvuju. Istraživali smo da li mladi idu u pozorište.

Interesovanje za pozorište je podeljeno među mladima. Jedan od razloga koji sprečava mlade da uđu u pozorište je nedostatak novca i skupe karte. Osamnaestogodišnja Anja, učenica srednje škole kaže da retko gleda predstave.Retko dolazim u pozorište. Najveći razlog je cena ulaznice, pa obično sakupim novac i odgledam neku premijeru, kaže učenica Anja.

Drugi razlog je nezainteresovanost za ovu vrstu umetnosti i dostupnost različitih sadržaja na internetu.Ne idem u pozorište. Predstave nisu za mlade, primernije su starijima. Sve što me zanima nađem na internetu. Kad bi se promenio repertoar možda bih i išao, navodi dvadesetogodišnji Aleksandar.

Da nije sve toliko crno dokazuje studentkinja Sara koja je redovni posetilac ove vrste umetnosti.

U pozorište idem često. To je jedan poseban doživljaj koji ne može da zameni žive pokrete na sceni, rekla je za nas Sara.

Mlada učiteljica Dragana je dala savet kako da se promeni ovo stanje.

Pozorište je divno. Svoje dete i decu iz škole vodim na dečje predstave. Mislim da deci od malena treba prikazivati čari pozorišta. Sa druge strane mislim i da pozorišni radnici treba da ulože napor u promovisanje pozorišta, kao i u komunikaciju sa mladima, kako bi zadovoljili i njihove ukuse, navela je Dragana.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Sasa 27/04/2024
    2. JA 27/04/2024
    3. Milorad 28/04/2024
    4. Milica 28/04/2024

    Ostavi komentar