Aktivizam i mladi

ISTRAŽUJEM: Šta mladi gledaju od SADRŽAJA na TELEVIZIJI?Prema istraživanju Krovne organizacije mladih Srbije na teritoriji cele zemlje, alternativni izveštaj o položaju i potrebama mladih u Republici iz 2023. godine pokazuje da se samo 3,6 posto omladine informiše preko televizije.

Neki mladi smatraju da nema dovoljno sadržaja za mlade i da ih niko ne pita šta žele da gledaju.Retko gledam TV. Nema emisija za mlade. Ponekad pogledam neki film ili upalim neku emisiju na nacionalnoj televiziji i sličnim programima, navodi dvadesetšestogodišnji Petar.

Jedan broj mladih smatra da su sadržaji na nacionalnim televizijama neprimerenog sadržaja.To nikad ne gledam. Šta nam nude, turske serije, zadruge, Vučića na svim televizijama, Bolji život po hiljaditi put, sa smehom kaže Lazar Jovanović.

Određeni broj mladih više prati internet i društvene mreže zbog dostupnosti informacija i brzine dolaska do istih.

Više sam na internetu nego za televizorom jer brže i lakše dođem do informacija koje me zanimaju. Tu imam veći broj informacija iz zemlje i sveta nego što nudi TV. Mada volim kada se prirodno okupimo ispred televizora, istaknula je Kristina, studentkinja prve godine.

U Vranju ima još manje televizijskih programa i sadržaja za omladinu, iako se za televizije izdvajaju velika sredstva.

Mislim da televizija nudi sadržaje za decu i odrasle, a da su mladi zapostavljeni. Imamo stotine kanala, a opet smo ograničeni sadržajima. Potrebno je da se mladi pitaju šta žele da gledaju i da se u skladu sa njihovim potrebama stvaraju emisije, kaže Olga, profesorka sociologije.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar