ZZJZ: Eržika se vraća kući?

Eko Taxi Vranje

Eržika Antić vratiće se po svemu sudeći na funkciju direktorke Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) u Vranju, rečeno je u petak na konferenciji za novinare u ovoj zdravstvenoj ustanovi.Ovakva vest navodno je u ZZJZ stigla od emisara iz Srpske napredne stranke (SNS), uz obrazloženje da su inicijativu za smenu aktuelne direktorke dr Milene Mišić pokrenuli lokalni čelnici naprednjaka.

Isti izvori potvrdili su za portal Vranjske da je u četvrtak, u sedištu lokalnog SNS, napravljen dogovor za povratak Antićke, smenjene u martu 2015. godine.

Na ovakve glasine hitno su reagovala dva reprezentativna sindikata ZZJZ, Sindikat zaposlenih u zdravstvu (SZUZ) i Novi sindikat pod čijim su okriljem svi zaposleni u zavodu.

– Oba sindkata su jednoglasno protiv ovakve političke odluke SNS. Odlučno stojimo uz sadašnje rukovodstvo sa doktorkom Mišić na čelu i spremni smo da u toj odlučnosti upotrebimo sva sredstva sindikalne borbe – izjavili su u petak pred novinarima čelnici dva sindikata Miodrag Nedeljković (SZUZ) i Jovica Stojanović (Novi sindikat).

Oni su podsetili da je Eržika Antić smenjena sa funkcije zbog poremećenih međuljudskih odnosa, kao i zbog toga što ova ustanova u vreme njenog rukovođenja navodno nije obavljala funkciju koju joj je država namenila.

Aktuelna direktorka Milena Mišić kazala je danas kako pretpostalja da će sa funkcije biti smenjena „jer je posle lokalnih i parlamentarnih izbora napustila SNS“.

– Otišla sam iz stranke misleći da ću kao apolitični rukovodilac bolje obavljati funkciju na kojoj se nalazim. Ispada izgleda da je to jedini razlog za moju smenu – kazala je Mišićka.

Aktuelno rukovodstvo ZZJZ sa Mišićkom na čelu uspelo je da za nešto više od pola godine zaposlenima nadoknadi pet zaostalih plata i ovu firmu sa ivice finansijskog kolapsa vrati u normalne tokove, čulo se danas na konferenciji za medije.

R. Irić    • Ostavi komentar