ZC Vranje: Neispravni kompjuteri produžili rad lekarimaNeispravni kompjuteri u nekoliko seoskih ambulanti produžili su rad lekarima i medicinskom osoblju, ali rukovodstvo Zdravstvenog centra u Vranju ne plaća prekovremeni rad, saznaju InfoVranjske iz izvora u ZC Vranje.– Problemi su nastali zbog neispravnih kompjutera, što je uslovilo otežan rad lekara i medicinskog osoblja u nekoliko ambulanti na seoskom području. Zdravstveni radnici bez sopstvene krivice ostaju da rade i posle 16 sati, što im se ne plaća, a kompjuteri nikako da se poprave, baš kao da je rukovodstvo ZC Vranje zaboravilo na seoske ambulante – gnevno komentariše sagovornik InfoVranjskih iz ZC Vranje.

Po ovom izvoru, «medicinsko osoblje koje radi u seoskim ambulantama ne može da radi kao njihove kolege u Domu zdravlja u Vranju».

– Oni ne mogu jednostavno da vrate pacijenta zbog neispravnih kompjutera, jer ima pacijenata koji moraju da prevale i nekoliko kilometara do ambulante. Kako onda lekar može da ga ne primi i ne pregleda u uslovima planinskog bespuća? – pita sagovornik InfoVranjskih.

Izvor portala, na kraju, upozorava da pojedini lekari nastavljaju rad kod svojih kuća na kompjuterima kojima raspolažu, a koji su, za razliku od računara u Zdravstvenom centru, ispravni!

S. Kostić  • Ostavi komentar