ZC: SPECIJALIZACIJE posvađale rukovodstvoKonkurs za specijalizacije za šest lekara i tri medicinske sestre posvađao je rukovodstvo Zdravstvenog centra u Vranju.Ovo se konkretno odnosi na direktorku dr Ljiljanu Antić i njenog «specijalnog savetnika» dr Miroljuba Stankovića.

Ispostavilo se da oboje imaju svoje liste sa predlozima lekara i sestara za «prođu» na pomenutom konkursu, pa je to razlog ovog najnovijeg nerazumevanja.

– Direktorka dr Antić ima svoju listu «poželjnih» specijalizanata, ali se tu javlja i dr Mice sa svojom listom. Sukob je neizbežan, sa neizvesnim ishodom borbe za «specijalističku investituru», budući da iza dr Ljiljane Antić stoji lično Slaviša Bulatović, dok za dr Stankovića lobira državni sekretar Dragan Stevanović Boske – tvrdi sagovornik Info Vranjskih iz ZC Vranje.

Izvor InfoVranjskih istovremeno navodi «da je rukovodstvo ZC Vranje na sudu za specijalizacije na poništenom konkursu priznalo grešku radi okončanja spora i izbegavanja sudskih troškova».

– Spor je vođen u Osnovnom sudu u Vranju, a po tužbi doktorke koja je bila diskriminisana na konkursu za 11 specijalizacija koji je poništilo Ministarstvo zdravlja, pa je nadležni sud spor rešio u njenu korist – kaže sagovornik InfoVranjskih.

Po ovom izvoru, «bez obzira na ishod sudskog spora, u ZC Vranje nastavlja se diskriminacija doktorke tužilje».

– Rukovodstvo joj, manje-više diskretno i polujavno, preti da neće dobiti specijalizaciju, jer se, eto, usudila i drznula da tuži Zdravstveni centar, njihova je trenutno i sila i moć, a sila Boga ne moli – zaključuje sagovornik InfoVranjskih iz ZC Vranje.

Podsećamo, januara ove godine ZC Vranje je raspisao konkurs za 11 specijalizacija, koji je mesec dana kasnije poništilo Ministarstvo zdravlja upravo zbog pokretanja sudskog spora od strane oštećenih lekara.

S. Kostić  • Ostavi komentar