Zbog čega radnici Geox-a padaju u nesvest

Eko Taxi Vranje

Najmanje osam radnika Fabrike obuće „Geox“ u Vranju, poslednjeg ponedeljka zatražili su pomoć lekara, jer im je iz zasad nepoznatih razloga pozlilo, saznaju Info Vranjske od izvora u fabrici.Svi oni su, u različitim terminima posle 11 časova, kolima hitne pomoći prebačeni u vranjski Zdravstveni centar gde im je pružena odgovarajuća terapija, navodi isti izvor koji je insistirao na anonimnosti.

Ovaj sagovornik kaže da su poslednja tri dana kola hitne pomoći Zdravstvenog centra u Vranju u nekoliko navrata prevozili radnike „Geox“-a kojima je pozlilo.

U „Geox“-u su u četvrtak, kako nam je potvrđeno, boravili inspektori Republičke inspekcije rada, sa zadatkom da utvrde intenzitet parametara koji utiču na zdravlje zaposlenih.

„Svi relevantni parametri koje smo kontrolisali, bili su u granicama dozvoljenog.

Dakle, nismo ustanovili nikakva prekoračenja“, rekao je Miletije Stojanović, šef Republičke inspekcije rada.

Međutim, naš izvor u ovoj kompaniji kaže da su pri visokom temperaturama, uslovi rada u „Geox“-u, zbog velikog isparenja lepila i nedovoljne klimatizacije, krajnje teški. 

Danas je u „Geox“-u navodno na delu bilo veliko raspremanje i provetravanje fabričke hale, pred dolazak inspekcije iz italijanske centrale ove kompanije, koji je najavljen za ponedeljak.

Direktorka za ljudske resurse u Geox-u Svetlana Rajačič nije odgovarala na telefonske pozive novinara Info Vranjskih do momenta objavljivanja ove vesti, a niko se nije javljao ni na fiksni broj telefona firme u Vranju.

R. I.  • Ostavi komentar