Završeno ponovno SUĐENJE LALETU Mojsiloviću

Eko Taxi Vranje

Gordana Nedeljković, zamenica višeg javnog tužioca i zastupnik javne tužbe protiv Radoslava Mojsilovića Laleta, bivšeg poslanika Skupštine Srbije, u svojoj završnoj reči na glavnom pretresu tvrdila je «da Poreska uprava može da oporeže sve prihode, pa i one nezakonite», u bezuspešnom pokušaju da ospori nalaze dvojice veštaka finansijske struke koji su izveštačili da je prihod Mojsilovića legalan.Jedan od branilaca optuženih na suđenju Mojsiloviću, u svojoj završnoj reči, upozorio je predsednika veća Višeg suda u Vranju na ovom pretresu «da ovakvim tumačenjem tužiteljke Nedeljković Poreska uprava može da oporeže i prihode narko dilera i drugih kriminalaca».

On je istakao da su nalazi obojice veštaka finansijske struke nedvosmisleno potvrdili da Mojsilović i ostali optuženi u ovom procesu nisu krivi i da presude moraju biti oslobađajuće.

Podsećamo, proces protiv Mojsilovića započeo je još davne 2009. godine, a javna optužnica podignuta je 2014. na osnovu sumnje da je nezakonito prihodovao u vranjskoj «Vodogradnji» više od četiri miliona dinara.

Prvostepenom presudom Višeg suda u Vranju Mojsilović je nepravosnažno osuđen na dve godine zatvora, ali je nakon podnete žalbe na ovu presudu Apelacioni sud u Nišu ukinuo navedenu presudu i predmet vratio na ponovni postupak, uz indikativne primedbe da je rešenje Poreske uprave na Mojsilovićev prihod dokaz da je u pitanju legalan prihod.

S. Kostić  • Ostavi komentar