Završena rekonstrukcija pruge Vranjska Banja – Ristovac

Eko Taxi Vranje

BUJANOVAC, BEOGRAD, 2. mart 2017. ( foto:RŽD) – Specijalizovana građevinska kompanija „RŽD Internešenl“ završila je rekonstrukciju pružne deonice na južnom delu „Koridora 10“, od Vranjske Banje do Ristovca, saopšteno je iz ove kompanije.– U skladu sa projektom rekonstrukcije kompletno je zamenjeno više od 17 kilometara donjeg i gornjeg stroja koloseka.

Postavljeno je sedam skretnica, reparirano osam putnih prelaza, rekonstruisane su dve stanice i niske platforme, urađeni su odvodni kanali i obnovljeni sistemi za SS i TT.

Zahvaljujući tome brzina kretanja vozova, koja ranije nije prelazila 50 kilometara, sada može dostići do 120 kilometara na sat – objevljeno je na veb sajtu „RŽD Internešenl“.

Završetkom pruge od Vranjske Banje do Ristovca okončani su radovi na dve od tri južne deonice transevropskog saobraćajnog „Koridora 10“, na kojima poslove rekonstrukcije obalja ova ruska kompanija.

– U najskorije vreme na deonici Bujanovac – Bukarevac, koja je predata ranije, počeće sa radom eksterna komisija za prijem, nakon čega će objekat biti predate investitoru, “Infrastruktura železnice Srbije “ a.d. Potom će uslediti trogodišnji garantni period – ističu iz “RŽD Internešenl“, uz podsećanje da se rekonstrukcija poslednje deonice Vinarce – Djorđevo nastavlja u skladu sa predviđenom dinamikom.

Vrednost celokupnih radova na sve tri deonice, koji se finansiraju ruskim državnim kreditom, premašuje 38 miliona američkih dolara.

Otvaranju ove pružne deonice danas će u Vranju prisustvovati Aleksandar Vučić.  • Ostavi komentar