Zaposlenima u zdravstvu drastično smanjene zarade

Eko Taxi Vranje

,

Svi zaposleni u domovima zdravlja u Bujanovcu, Preševu i Medveđi, primili su znatno umanjenu decembarsku platu, a januarska će im biti još manja.Njihove zarade od 1. januara ove godine biće izjednačene sa zaradama  zaposlenih u svim domovima zdravlja u Srbiji.

-Do smanjenja zarada zaposlenim lekarima, administrativnom, tehničkom i pomoćnom osoblju u ove tri opštine, došlo je posle odluke Ustavnog suda Srbije od 8. decembra prošle godine – potvrdio nam je dr Stojanča Arsić, zamenik predsednika opštine Bujanovac.

Arsić je objasnio da je Ustavni sud Srbije ovu odluku doneo postupajući po žalbi zaposlenih u Specijalnoj bolnici „Bujanovačka Banja“.

Tako je na svojoj decembarskoj sednici Ustavni sud ocenio da nema pravnog osnova da zaposleni u ova tri doma zdravlja primaju zarade za 50 odsto veće od svih drugih radnika zdravstvenih ustanova.

Svi zaposleni u zdravstvu Bujanovca, Preševa i Medveđe, primali su zarade za 50 odsto veće od 8. septembra 2001. godine, kada je odluku o tome donela Vlade Republike Srbije.

Ova odluka će značajno ubrzati odlazak lekara i drugog stručnog osoblja iz ove tri zdravstvene ustanove, a takođe će se odraziti na prosečna primanja zaposlenih u Bujanovcu, Preševu i Medveđi.

 

R. Irić

   • Ostavi komentar