ZAKUVAVANjE: Marinirana svinjetina

Eko Taxi Vranje

Originalni naziv recepta koji se nalazi u redovima ispod jeste Marinirana svinjetina u sajderu na kremastoj palenti i ukiseljenim pečurkama. Bićete iznenađeni najpre lakoćom pripreme ovog recepta, a balans jedinstvenih marinada i kremaste palente će Vas ostaviti bez teksta.
Recept je mnogo jednostavniji nego što zvuči, ali je ključna prethodna priprema sastojaka. Da bi vam sastojci za recept bili pregledniji, evo najpre liste:Marinada za meso:

0.33l sajdera
3dl vode
2 kašike soli
2 kašike šećera
kašičica slačice
kašičica korijandera
kašičica kima

Vranje je stalo na pljeskavicama i picerijama

Marinada za pečurke:

250ml belog vinskog sirćeta
250ml vode
kašika šećera
kašika soli
kašičica korijandera, slačice, bibera u zrnu
Sajder je divna stvar, u normalnim količinama i sa dosta leda. I zna se da je pravi sajder – od jabuke. Vama, odnosno tom još divnijem komadu svinjske slabine sa kostima (čitaj krmenadle) za ovaj recept je potrebna samo jedna boca 0,33 sajdera. I još jedna, naravno, dok spremate. Ako pak ne želite da rizikujete da popijete previse dok spremate, onda uhvatite tempo i paralelno pripremite sve što vam je potrebno da biste što pre – uslikali tanjir.

Da bi bilo što ukusnije, meso mora stojati u marinadi cele noci – u slučaju da spremate ručak, ili od jutra do popodneva – ukoliko spremate večeru. 3dl vode, dve kašike soli i dve kašike šećera. Kašičica slačice, kašičica korijandera i kašičica kima. Sve to u šerpicu, pa prokuvati. Skloniti sa vatre i sipati sajder. I eto marinade. Kada se ona ohladi, ubacite 500gr krmenadli i ostavite da stoji 12 sati.

Kompletan recept pogledajte na www.zakuvavanje.rs.  • Ostavi komentar