ZAHARIJEV: Srbi su udarili na Bugare, obavestite celu Bugarsku!Zaharijevljev poziv u pomoć: originalna agencijska vest , Zaharijev i ekipa telima štite benzinsku pumpu: detalj sa protesta kod bezinske stanice, Ovavestite celu Bugarsku: Vladimir Zaharijev, Fotografija koja je pratila originalnu agencijsku vest (Foto: Agencija

Tražimo pomoć od Republike Bugarske, od majke Bugarske.Pomozite nam!

– Srbi su udarili na nas Bugare!

Obavestite celu Bugarsku!

Napali su nas! – ovaj očajnički vapaj za pomoć bugarskoj Agenciji „Fokus“ uputio je Vladimir Zaharijev, aktuelni predsednik opštine Bosilegrad (vidi original preuzete agencijske vesti).

Za ovu izjavu, datu Biljani Ivanovoj, novinarki ove bugarske agencije 4. aprila ove godine, saznalo se tek ovih dana.

Sve se desilo u vreme kada je u Bosilegrad aprila stiglo oko 150 pripadnika Žandarmerije, sa zadatkom da spreče eventualni incident na benzinskoj pumpi gde su Vladimir Zaharijev i njegove pristalice izašle da spreče sudsko izvršenje prema kome državna benzinska stanica u Bosilegradu prelazi u privatne ruke.

Pripadnici opozicione Srpske napredne stranke (SNS) u Bosilegradu, koji su vest bugarske agencije prethodnih dana „otkrili“ na internetu, jedinstveni su u stavu da državni organi Republike Srbije ne smeju tolerisati ovakvo ponašanje Zaharijeva.

– Zaharijev i njegova politička bratija, za petnaest godina vladavine ovom opštinom, ogrezli su u kriminal i korupciju, a ovaj politički skandal definitivno mora biti poslednja opomena državnim organima da se pozabave njegovim likom i delom – rekla je za portal Vranjske Nevena Kostadinova, predsednica bosilegradskih naprednjaka.

Zaharijev i njegovi politički istomišljenici od septembra 2014. godine ne dozvoljavaju sudskim izvršiteljima da tamošnjeg preduzetnika Stefana Kostova, kupca benzinske pumpe, uvedu u njegov posed.

Tu na posedu, na otvorenom, držali su desetak sednica lokalnog parlamenta, prkoseći srpskim zakonima i državnim organima.

Zaharijev i njegovi istomišljenici su po sedamnaesti put za dve godine, u sredu 14. septembra sprečili sudske izvršitelje da na teritoriji opštine Bopsilegrad primene zakone Republike Srbije.

U međuvremenu, osnovni sud je izrekao kazne pravnim i fizičkim licima, učesnicima ove ujdurme, u ukupnom iznosu od 8.150.000 dinara.

Rešenja o kaznama su postala izvršna.

R. Irić  • Ostavi komentar