Zabrinutost zbog likvidacije javnih preduzeća

Eko Taxi Vranje

U prvom reagovanju na vest o odluci Gradskog veća da pokrene postupak likvidacije javnih preduzeća, Skijališta „Besna Kobila“ i Direkcije za izgradnju i razvoj Grada, direktor Direkcije Saša Sentić ne krije da „žali što je do toga došlo u periodu kada je on bio direktor“.– Iskreno, žao mi je i krivo što sam se zadesio na čelu Direkcije u vremenu kada je pokrenut postupak njene likvidacije i da doživim da ovo do sada uspešno preduzeće posle 20 godina postojanja ode u istoriju – rekao je Sentić.

Direktor Direkcije za izgradnju i razvoj Grada, međutim, priznaje da se zakon o budžetskom sistemu mora ispoštovati.

– Grad kao osnivač razmatrao je tri opcije i u skladu sa pomenutim zakonom zaključio da Direkcija ode u likvidaciju, što sam shvatio kao iznuđenu odluku, kaže Sentić.

Da je Grad Vranje morao da ispoštuje Zakon o budžetskom sistemu, priznaje i rukovodilac Sektora za razvoj Skijališta „Besna Kobila“ i direktor ovog preduzeća od 2008. do leta ove godine Dejan Manić.

– To je normalno, zakon se mora poštovati, a i drugi model ne bi bio uspešan u ovim uslovima. Sada treba razmišljati o formiranju javne ustanove koja bi brinula o skijalištu na Besnoj Kobili, gde bi bio sagledan jedan broj naših radnika, poručuje Manić.

Konačno, i direktor „Uprave Banje“ Ivica Milenković reagovao je na vest o današnjoj odluci Gradskog veća da ovo javno preduzeće nastavi da živi od sopstvenih prihoda.

– Tu nas svakako čeka reorganizacija, kakva, to još ne znam, jedino mogu da kažem da očekujem da unapredimo postojeće ponude, među kojima je najvažnija korišćenje toplovodnog kanala i živimo od sopstvenih prihoda, ističe Milenković.  • Ostavi komentar