ZA SLOBODU MEDIJA: I u Vranju BUKA U MODI

Eko Taxi Vranje

FOTO Vranjske, FOTO Vranjske, FOTO Vranjske

U nedelju je širom Srbije, u Beogradu, Vranju, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu održan hepening pod imenom „Bukom protiv mraka“, kako bi se pre svega građanima, u direktnom kontaktu, objasnilo koji su zahtevi novinara prema premijerki Srbije Ani Brnabić.Premijerki je neformalna Grupa za slobodu medija, čiji je član i Vukašin Obradović, direktor „Vranjskih“ i Info Vranjskih, predala 13 zahteva za sređivanje medijske scene u Srbiji, a Brnabićeva je tražila desetak dana pre nego što da odgovor.

Shvatili smo, draga Ana

Sada je, uz pomoć radioaparata.com ova neformalna grupa u direktnom prenosu preko neta i u direktnom kontaktu sa građanima na ulicama glavnih gradova Srbije praktično nastavila protest koji se širom zemlje javio zbog gašenja „Vranjskih“, jednog od najuticajnijih nedeljnika u zemlji. 

BEOGRAD: Održan skup STOJIM UZ VRANJSKE

I pored činjenice da je bila nedelja, hladan i u centru grada vetrovit dan, ipak je čak oko 400 Vranjanaca stavilo svoj potpis podrške posle čitanja zahteva koje su „Vranjske“, kao svoje posebno izdanje, štampale za ovu priliku.

Potpisi će, sajedinjen sa onima iz drugih gradova, biti predati premijerki Brnabić, a akcija će biti nastavljena u narednim danima i mesecima, koliko god bude potrebna, kažu organizatori

SRBIJA UZ VRANJSKE: Inicijativa za spas SLOBODNIH MEDIJA  • Ostavi komentar