Za pacijenta 10 minuta

Eko Taxi Vranje

– Lekari vranjskog Doma zdravlja, kao uostalom i kompletnog Zdravstvenog centra, organizovali su se radi povećanja efikasnosti posla u budućnosti tako da verujem da uvođenjem ovog novog pravila ne bi trebalo da bude problema, kaže Jadranka Ajanović, upravnica Doma zdravlja u Vranju, povodom najave da će od 1. decembra u svim domovima zdravlja u zemlji svaki lekar morati da za sat vremena primi šest pacijenata, a svakom ponaosob ne sme da posveti više od deset minuta.– Radimo po sistemu zakazivanja pacijenata, a uključene su sekundarne i tercijarne zdravstvene ustanove. Specijalista u sekundarnoj ustanovi, po zakonskim normativima u periodu od šest meseci prati i kontroliše stanje pacijenta. Ako postoji potreba, pacijent se upućuje ka tercijarnim ustanovama – naglašava dr Ajanović.

 Sistem lečenja i pregledavanja pacijenata u Zdravstvenom centru je modifikovan da bi se olakšala dostupnost i pristup pacijenata ovo zdravstvenoj ustanovi.

– Drugi način zakazivanja pregleda je zvanje kol centra, kada svako može da ode na pregled kod svog lekara u slobodnom terminu. Ne mogu baš da kažem da će to pacijent moći kada god poželi, ali ćemo biti vrlo fleksibilni po tom pitanju i na usluzi građanima – ističe  upravnica Doma zdravlja.

D.P.  • Ostavi komentar