Za i protiv MHE: Kad je Neca doveo Pančevca u Trgovište

Eko Taxi Vranje

Nenad Krstić, predsednik opštine Trgovište, obmanjuje lokalnu i širu javnost izjavama «da ne poznaje investitore minihidroelektrana na reci Pčinji i njenim pritokama, što je neistina, jer je u vezi sa investitorom iz Pančeva, saznaju InfoVranjske.– Svi znaju «kad je Neca doveo Pančevca», iako govori «da je investitor prvo iz Pančeva, pa iz Niša, pa iz Beograda», navodno se menjaju!? Međutim, sve se menja, samo Krstić ostaje isti, nepromenjen, sklon bacanju magle i prašine u oči javnosti, mada u Trgovištu svi znaju da je investitor MHE na Tripušnici kod Donjeg Stajevca, zavičajnog Krstićevog sela, čovek iz Pančeva – kazuje sagovornik InfoVranjskih iz Opštinske uprave.

Po ovom izvoru, Krstić nije naivan i da i on tu ima nekog udela u ovom zamešateljstvu sa minihidroelektranama u slivu Pčinje.

– Služba za urbanizam je izdala dozvolu sa lokacijskim uslovima, jedino je «nezgodno» što je JP «Srbijavode» stavila primedbe na projekat minihidroelektrane kod Donjeg Stajevca i izdatu dozvolu, pozivajući se da nisu u skladu sa članom 118. Zakona o vodama. To, međutim, ne smeta Krstiću, pa se i dalje izvode radovi na mini HE «Pročovci 3» kod Donjeg Stajevca – ističe sagovornik InfoVranjskih.

Izvor iz redova lokalne opozicije u Trgovištu pak tvrdi «da iza svake minihidroelektrane na području opštine Trgovište stoji moćnik iz politike»!

– Krstić je u izuzetno bliskim odnosima sa Goranom Nikolićem, potpredsednikom GrO SNS u Vranju i direktorom vranjske Elektrodistribucije, pa slutimo da i tu ima nekog dila koji ćemo uskoro argumentovano dokazati – poručuje sagovornik InfoVranjskih.

Podsećamo, do sada je u slivu Pčinje izgrađeno pet minihidroelektrana, tri na reci Tripušnici, jedna na Lesničkoj reci, i jedna na rečici Koćurici.

Podsećamo takođe, meštani iz ovog kraja, okupljeni oko društva «Reka Pčinja i njena priroda», protestuju zbog izgradnje minihidroelektrana na ovom području, pozivajući se na stav Ministarstva za zaštitu životne sredine da je ovaj kraj «Predeo izuzetnih odlika»!

S. Kostić  • Ostavi komentar