Za doček, u prestonici, trubači sa juga Srbije

Eko Taxi Vranje

Orkestar Ekrema Mamutovića

Najbolji i višestruko nagrađeni trubači: orkestar Ekrema Mamutovića iz Vranja (Šampion šampiona Guče 2016.), orkestar Bojana Ristića iz Vladičinog Hana (najbolji orkestar Guče 2016.) i orkestar Saše Krstića iz Surdulice (zlatna truba Guče 2016.) biće gosti Beograda i izvešće najpopularnije trubačke kompozicije i uvesti nas u prednovogodišnje slavlje. Uz trubačke hitove, spletove narodnih kola Akademskog kulturno umetničkog društva „Lola“ , srpske nošnje, i tradicionalne pesme na najlepši mogući način publiku i one koji poštuju srpski melos i tradiciju uvešće u proslavu naredne i nadamo se uspešne Nove 2017. godine.
 Još se ne zna program za doček Nove godine

Biće ovo beogradski spektakl posvećen dragocenom instrumentu zbog čijeg zvuka i atmosfere koju orkestri stvaraju, mnogi turisti iz daleka dolaze u Srbiju, neretko i više puta. Guča se daleko „čuje“ a ovoga puta u prestonici na neobičan način i uz prilagođen repertoar kako bi svi posetioci 29 decembra uživali u beogradskom Sava Centru.
 
Šampion Guče, najbolji među najboljima, majstor nad majstorima ,Ekrem Mamutović iz Vranja, je na prvom takmičenju majstora trube ovogodišnjeg, 56. Sabora trubača u Guči, odneo pobedu i osvojio statuu „Desimir Perišić“.  • Ostavi komentar