Vučić umirio Tončeva i Ružića

Eko Taxi Vranje

Posle sastanka na republičkom vrhu između predstavnika koalicionih partnera SNS – SPS – JS, „ljuti opozicionari“ među socijalistima, među kojima je i lider surduličkog SPS Novica Tončev, promenili su „ploču“ i podržali stav Ivice Dačića da SPS pruži podršku predsedničkom kandidatu naprednjaka na predstjećim izborima.Jedini uslov je da kandidat bude aktuelni premijer Aleksandar Vučić, piše dnevni list Kurir u izdanju od ponedeljka.

Odmah nakon sastanka pomenutih koalicionih partnera, Tončev je izjavio za taj list da podrška Vučiću predstavlja „novi talas saradnje SPS i SNS“.

STOJANČIĆ: Ružić ima prednost nad Dačićem u centrali partije

Još pre dva meseca sam rekao da premijer Vučić treba da se kandiduje za predsednika Republike, s obzirom na to da ima snagu i podršku, iako smo Ružić i ja govorili da je logično da i SPS ima svog kandidata za predsednika Republike – objasnio je svoj stav posle koalicionog skupa Novica Tončev.

Lider surduličkih socijalista poručio je da saradnja SNS i SPS treba da se odvija na, kako je rekao, „partnerskim osnovama i bez omalovažavanja i vređanja funkcionera socijalista, jer tu nije ključna samo matematika, već i međusobno poštovanje“.

Tončev je, uz Ružića, bio glavni zagovornik ideje da SPS ima svog kandidata na izborima i još početkom septembra prošle godine prekorevao svoje partijske drugove zbog inferiornog stava prema Vučiću, ističući „da ne razume zašto se neki drugovi iz partije mnpogo plaše aktuelnog premijera Srbije“.  • Ostavi komentar