VUČIĆ: Prugom do Vranja sa 160 kilometara na sat

Eko Taxi Vranje

Srbija planira revitalizaciju železničke pruge Beograd – Niš na kojoj će se vozovi kretati brzinom od skoro 200 kilometara na sat, kao i revitalizaciju pruge od Niša do Preševa gde će brzine iznositi od 120 do 160 kilometara na sat, obećao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa medijima u Atini za vreme nedavne posete Grčkoj.Veći deo deonice pruge Niš – Preševo, dužine 88 kilometara, već je revitalizovan, pa sada predstoji modernizacija preostalih kilometara, pa će ovaj deo pruge na Koridoru 10 dobiti na velikom značaju.

Vučić je izrazio nadu «da će biti modernizovana pruga od granice Severne Makedonije sa Srbijom do Soluna, što će biti od prvorazrednog značaja za sve tri zemlje, Srbiju, Severnu Makedoniju i Grčku, jer će solunska luka biti bliža i pristupačnija».

Vest o modernizacije železničke pruge Niš – Preševo, bez sumnje, ima veliki značaj za jug Srbije, posebno zbog najave da će sve biti završeno do 2024. godine, kako je rečeno u Atini.

Deo pruge Niš – Preševo od Ristovca do Vranjske Banje i od Grdelice do Leskovca već je rekonstruisan i na tim deonicama vozovi razvijaju brzinu do 100 kilometara na sat.

S. Kostić  • Ostavi komentar