VUČIĆ O „SKADRU NA BANjŠTICI“: Pronaći ćemo investitora za hotel u Vranjskoj Banji

Eko Taxi Vranje

Na brdu iza premijera je čuveni

Država, a ne Fond PIO, od ponedeljka raspolaže neizgrađenim hotelom u Vranjskoj Banji.To je u nedelju, u obraćanju žiteljima Banje, kazao premijer Srbije Aleksandar Vučić.

– Ne želim da komentarišem činjenicu da ovaj spomenik ljudskom nemaru ovde stoji više od 35 godina, već želim da znate da od sutra ovaj objekat nije u nadležnosti Fonda PIO, već države Srbije i Vlade.

U tom smislu, vrlo brzo obavićemo razgovore sa investitorima iz Turske i drugih zemalja sa ciljem da konačno bude uklonjeno to ruglo u ovoj lepoj banji sa najtoplijom vodom u Evropi – poručio je premijer Vučić okupljenim žiteljima Vranjske Banje na platou između „Kičera“ i Specijalne bolnice.

Podsećanja radi, hotel u Vranjskoj Banji, „znameniti Skadar na Banjštici“, čija je izgradnja započela davne 1977. godine, dugo je bio predmet sudskog spora između Fonda PIO, kao glavnog investitora, Specijalne bolnice na čijem je zemljištu započela izgradnja i kompanije Jumko koja ga je preuzela bez naknade 1991. godine, ali taj objekat nikada nije završila.

Kada je Jumko izbačen iz igre, nedavnom prvostepenom sudskom odlukom većinski vlasnik postao je Fond PIO, a manjinski Specijalna bolnica u Vranjskoj Banji.

S. Kostić  • Ostavi komentar