Vučić: Cilj da se izjednače plate vozača u Vranju i u Beogradu

Eko Taxi Vranje

Beograd — Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da MMF nije protiv povećanja plata i penzija, ali da ima uslov za to.“Dali su mi nemoguć domaći zadatak da pre nego što povećamo plate i penzije objasnimo kako ćemo platne razrede da napravimo”, izjavio je Vučić na konferenciji za novinare.

Konstatovao je da će, kakvi god da budu ti platni razredi, uvek biti nezadovoljnih i onih koji imaju viša i niža primanja.

 

Cilj kada su u pitanju plate u javnom sektoru jeste da se izjednače plate vozača, kako je rekao, i u Vranju i u Beogradu.

 

„To je problem sa kojim se suočavamo, jer je tu pitanje šta je starije – kokoška ili jaje. Ovaj će da kaže da, ali troškovi života u Beogradu su veći, tačno je, a kada mu kažete da ide da živi u Vranju, onda kaže da neće, a onda će onaj iz Vranja da kaže – e sad ću ja u Beograd pa i mene moraš da zaposliš kao vozača i odgovora na to pitanje nema“, rekao je Vučić.

 

Vučić je dodao da je cilj države da podstiče rast privatnog sektora i da je u tome uspela u prethodnom periodu.

 

„U našim medijima se neretko greši, ljudi govore da će biti povećane plate i penzije tada i tada, ne, plate su već povećane, ali u privatnom sektoru, veće su nego bilo kada u prethodnom periodu. To nije dovoljno, moraju da budu mnogo veće“, rekao je Vučić, dodajući da je posao političara da stvori ekonomske uslove da privatni sektor jača.

 

Predstavnici Vlade Srbije su posle posete Misije MMF-a saopštili da sada nije razgovarano o eventualnom povećanju plata i penzija i da je ta tema ostavljena za jesen i kraj godine.

 

Fiskalni savet je saopštio da Srbija nema mogućnosti za povećanje plata i penzija i da bi plate u javnom sektoru morale da ostanu zamrznute i u 2017. a penzije i godinu duže, jer su izdvajanja za primanja već previsoka.  • Ostavi komentar