VSS formirao komisije za ocenu rada vranjskih sudija

Eko Taxi Vranje

Visoki savet sudstva (VSS) formirao je komisije koje će u narednom periodu kontrolisati rad sudija vranjskih i sudova u Pčinjskom okrugu.Na čelu komisije Apelacionog suda u Nišu za sprovođenje postupka vrednovanja i utvrđivanje ocene rada sudija i predsednika Višeg suda u Vranju biće Dragana Živadinović, sudija Apelacionog suda u Nišu (njen zamenik je Snežana Milošević).

Članovi su Mirjana Djorđević (Ivana Rađenović je njen zamenik u komisiji), te Saša Bošković koga će po potrebi kao zamenik člana odmenjivati Danijela Nikolić.

Svi su sudije Apelacionog suda u Nišu.

Dragana Ilić Marković kandidat za predsednika Višeg suda!

Ova komisija ocenjivaće i rad sudija i predsednika sudova Višeg suda u Zaječaru, Višeg suda u Negotinu i Višeg suda u Leskovcu.

VSS je formirao i Komisiju od sudija Višeg suda u Vranju koja će sprovesti postupak vrednovanja i ocenjivati rad sudija i predsednika osnovnih sudova u Vranju, Bujanovcu i Surdulici.

Za predsednicu je izabrana sudija Dragana Ilić Marković, kandidatkinja VSS za predsednicu Višeg suda.

Zamenik predsednika je sudija Saško Aleksandrić.

Miroslava Ristić izabrana je za člana komisije (menjaće je po potrebi Staniša Mihajlović), kao i Tatjana Mihajlović Jovanović (alternacija za članstvo u komisiji joj je sudija Nada Čović).

Svi su sudije Višeg suda u Vranju.

Pojedinačne ocene za merilo kvaliteta rada sudija su „izuzetno uspešan“, „uspešan“ i „ne zadovoljava“.

Za razliku od sudija osnovnih sudova koje će Komisija Visokog saveta sudstva ocenjivati prema kvalitetu (sposobnosti i znanja sudije u primeni materijalnog i procesnog prava), te kvantitetu (efikasnost u rešavanju predmeta), kod sudija u drugostepenom postupku merilo kvaliteta rada sudija je isključivo vreme za koje je izrađena odluka.

D.D.

   • Ostavi komentar