VRTIĆ u naselju RAŠKA – novo vranjsko Potemkinovo selo

Eko Taxi Vranje

Novi vrtić u naselju Raška u Vranju „obeležava“ dve i po godine od početka izgradnje, još od septembra prošle godine nezavršena i tužna investicija, „krasi“ ulaz u grad i podseća na Potemkinovo selo.Izgradnja započeta u leto 2018. godine više puta je vremenski «preseljena» iz odlazeće u dolazeću godinu, iz 2018. u 2019, zatim u 2020. pa u 2021. godinu, ali bez naznaka kada će biti nastavljena izgradnja i kada će biti završen ovaj za Vranje, kako kaže vlast, „kapitalni projekat“.

Aktuelna vlast u Vranju pokušala je da krajem prošle godine, na decembarskoj sednici Skupštine Grada, umiri javnost porukom Bojana Kostića, većnika za finansije, „da je izvršeno neko doprojektovanje, pa će se krenuti sa izgradnjom“, međutim, prvi meseci 2021. godine pokazuju da se ništa ne pomera na gradilištu vrtića u Raškoj.

Nepodobni mediji i opozicija u Vranju upozorili su doduše još u leto prošle godine da «gradska vlast namerno zateže sa plaćanjem izvođaču radova zbog kupovine privatnog vrtića u Gornjoj čarišiji», ali ni to nije pokrenulo lokalne vlastodršce da se trgu iz letargije i zaustave «inerciju nezavršenih projekata» u gradu.

Podsećamo, početak izgradnje novog vrtića u Raškoj bio je gromoglasno najavljen od strane aktuelne vlasti u Vranju s posebnim osvrtom na kapacitete od 250 dece, što su plaćenički mediji iskoristili da maksimalno propagiraju i ispevali hvalospeve zbog ove „kapitalne investicije“.

Isto je činila i aktuelna vlast, koristeći ovaj kapitlan prpromaaj za slikanje u predizbornoj kampanji.

Na kraju, neko je, čak i bez skupštnske odluke, rešio da KUPI privatni vrtić, a na račun izgradnje novog prostora.

I sve tako, bez ikakvih posldica po bilo koga, bar, naravno, za sada.

S. Kostić

Ovaj tekst je emitovan uz pomoć i podršku European Endowment for Democracy (EED). Donator ne snosi odgovornost za mišljenja i stavove iznete u ovom tekstu.  • Ostavi komentar