VRHUNAC POLTRONSTVA: Vučiću najviše gradsko priznanje

Eko Taxi Vranje

Verovali ili ne, ali Grad Vranje je za najviše gradsko priznanje koje se zove „Specijalno javno priznanje 31. januar“ predložilo predsednika Srbije Aleksandra Vučića.Ovu odluku donela je mandatno imunitetska Komisija i o njoj će raspravljati Skuptina Grada u petak.

Uz priznanje, ide i novčana nagrada od 100.000 dinara.

Ovaj neverovatan podatak prevazilazi čak i uvlačenje socijalista Slobodanu Miloševiću, kad su ga proglasili za počasnog građanina Vranja.

Oni mu, naime, bar pare nisu davali.

Ova bruka biće upriličena zbog, kako se navodi na gradskom sajtu, „doprinosa razvoju umetničkog stvaralaštva i izgradnji nove zgrade vranjskog Pozorišta“.
Dakle, stvarno – Vučić li je režirao po Vranju, igrao, pevao, kako li je to „razviijao umetničko stvaralaštvo“?

No, Vučić nije sam, nego će biti i u društvu ostalih dobitnika nagrada. Sad, jesu li oni u rangu sa njim, ili on sa njima, ili neko u Gradu pojma nema šta radi, ostaje da se vidi.

Teško je zamislivo, ali je moguće – Vučić prima nagradu, a u ime nagrađenih govori, recimo, „Binički“. Ali, tako je to kad vranjska vlast odlučuje.

Bilo kako bilo, za “Javno priznanje 31. januar” u vidu diplome, predloženi su HU “Koce zauvek” iz Vranja, KK “Panteri”, za razvoj i unapređenje sporta u gradu i ansambl “Stanislav Binički”, za doprinos razvoju kulturnog stvaralaštva.

Za “Javno priznanje 31. januar” u vidu diplome i 50.000 din, predloženi su Goran Spasić, policijski službenik PU Vranje, za izuzetne rezultate u oblasti zaštite i bezbednosti građana, Ivana Vučković, prof. razredne nastave, za izuzetne rezultate u vaspitno – obrazovnoj oblasti i Slobodan Mitrović, prvi kustos pedagog u Muzej kući Bore Stankovića, za doprinos u očuvanju i zaštiti kulturnih dobara i razvoja i unapređenje kulture grada.

Sve u svemu, „Binički“ i Mitrović razvijali su kulturu, a Vučić umetnost, to su najviša gostignuća Vranja u prethodnoj godini.

U takvoj situaciji, stvarno je dobro što su vlasti smogle snagu i za predsednika odvojile 100.000 dinara.

Malo, ali od srca!

SSB  • Ostavi komentar