Vranju samo 50 miliona od dve milijarde koje Vučić daje jugu Srbije

Eko Taxi Vranje

Da li je  moguće da se neko setio da posle četiri, pet decenija obnovi fasade u gradu: soliteri u centru Vranja (Foto: Vranjske)

Gradonačelnik Slobodan Milenković izjavio je za zvaničan gradski sajt da je Vranje dobilo 50 miliona dinara i tu pomoć okvalifikovao kao „značajna sredstva koja će  biti utrošena za infrastrukturne radove i obnovu fasada u gradu“.– Ovo je dokaz brige države o jugu Srbije i dokaz o rešenosti da se uslovi za život građana poboljšaju – kazao je Milenković.

Ipak, ovu će pomoć države mnogi oceniti kao nedovoljnu, imajući u vidu da je za jug Srbije Vlada izdvojila dve milijarde dinara „za različite potrebe“.

Milenković je, na sastanku u Nišu, izneo veliki problem koji Vranje ima sa dugovanjima javne ustanove Apotekarska ustanova i, kako je izjavio, „ovo pitanje biće sistematski rešavano na nivou države.

Premijer Aleksandar Vučić je na skupu sa načelnicima pet okruga i gradonačelnicima i predsednicima svih opština u Nišu, podsetio na to da su u toku radovi na južnom kraku Koridora 10.

On je naveo da se radi na preostalih 28,5 km u Grdeličkoj klisuri, tako da preostaje još nepunih 10 kilometara Levosoje – Srpska Kuća koji će biti završeni u kratkom vremenskom roku, najavio je Vučić.

Vranjske   • Ostavi komentar