Vranjski socijalisti gotovo jednoglasno protiv Negovana Stankovića

Eko Taxi Vranje

Gradski odbor SPS je na upravo završenom sastanku, sa 102 glasa ZA i dva uzdržana, glasao za udaljenje Negovana Stankovića iz Izvršnog odbora Glavnog odbora stranke kao predstavnika Vranja.Prema proceduri, ova odluka biće prosleđrna najpre Okružnom a zatim i Glavnom odboru stranke.

Negovan Stanković, državni sekretar u Ministarstvu za rad i socijalna pitanja, nakon poslednjih izbora, direktno je za loš rezultat SPS u Vranju okrivio gradsko rukovodstvo stranke, pre svih, Zorana Antića, bivšeg gradonačelnika.

Takve ocene izazvale su žestoku reakciju u lokalnim strukturama SPS-a, pa je zatraženo da se organi stranke u Vranju izjasne o poziciji Stankovića u  Izvršnom odboru GO SPS.

Najpre Izvršni odbor, a potom i Gradski odbor zaključili su da Negovan Stanković ne treba više da bude predstavnik vranjskih socijalista u Izvršnom odbora Glavnog odbora SPS-a.

Negovan Stanković, inače, već godinama živi u Beogradu.

Mnogi smatraju da će odluka vrha stranke u ovom slučaju odrediti u mnogome, ne samo političku sudbinu Negovana Stankovića, već i Gradskog odbora SPS, odnosno njegovig čelnih ljudi.

Predsednik GrO Zoran Antić i njegov najbliži saradanik Branimir Stojančić otvoreno se protive saradnji sa SNS-om.

   • Ostavi komentar