Vranjska Banja: PIO fond i Specijalna bolnica podelili vlasništvo nad nezavršenim hotelom

Eko Taxi Vranje

Posle desetogodišnjeg sidskog spora, PIO fond i Specijalna bolnica u Vranjskoj Banji podelili su vlasništvo nad nezavršenim hotelom u ovom mestu – ptvrdio je za portal Vranjske Svetislav Stošić, direktor Specijalne bolnice.– Do poravnanja je došlo u petak u Republičkom javnom prvobranilaštvu u Beogradu, gde je odlučeno da naša ustanova i PIO fond dobiju po 50 odsto vlasništva nad nezavršenim hotelom – rekao je Stošić.

Prema njegovim rečima, na poravnanju bilo „povuci-potegni“, ali da je za konačan ishod poravnanja bila odlučujuća uloga republičkog javnog prvobranioca.

– PIO fond je insistirao na stoprocentnom vlasništvu, pozivajući se na uložena sredstva u izgradnju hotela, ali je republički javni prvobranilac uvažio prava naše ustanove i poravnanje je postignuto na obostrano zadovoljstvo – istakao je Stošić.

Izgradnja spornog hotela u Vranjskoj Banji započela je 1978. godine sredstvima PIO fonda na zemljištu u vlasništvu Specijalne bolnice, 1989. je ova investicija ustupljena „Jumku“ sa zadatkom da završi objekat, ali je ova kompanija odustala od dalje izgradnje, pa je nezavršeni hotel izložen zubu vremena i ljudskom nemaru do današnjih dana.

Sudski spor oko vlasništva nad ovim objektom između Specijalne bolnice u Vranjskoj Banji i PIO fonda počeo je 2006. godine i trajao do jučerašnjeg  poravnanja.  

Prilikom nedavne posete Banji, premijer Aleksandar Vučić zatražio je da se ovaj problem što pre reši a hotel privede svojoj nameni.  • Ostavi komentar