Vranje samo odlučuje o datumu polaska u školu

Eko Taxi Vranje

Iako je Ministarstvo prosvete Srbije saopštilo da raspust ipak neće biti produžen i da se u sredu 11. januara polazi u školu, lokalnim samoupravama u kojima je proglašena vanredna situacija, poput Vranja, ostavljeno je da same donesu odluku o eventualnom produžetku raspusta za još koji dan.Portal Vranjske došao je do nezvanične informacije da razredne starešine iz pojedinih škola zovu roditelje đaka telefonom i proveravaju njihovo zdravstveno stanje, pa bi na osnovu tako dobijenih informacija trebalo da se proceni da li će sreda 11. januar biti prvi radni dan u školama nakon raspusta.

Raspust za vaspitne grupe u vranjskim vrtićima produžen do 11. januara

– U toku dana očekujemo da se, nakon analize dobijenih podataka, jave predstavnici Ministarstva prosvete i saopšte konačnu odluku kada deca kreću u školu – izjavila je za portal Vranjskih direktorka vranjske Gimnazije Suzana Mišić Stanković.

Jovica Stevanović, načelnik vranjskog odeljenja Školske uprave Leskovac, rekao je da nema precizne podatke o tačnom datumu polaska u školu.

– Verovatno će to biti 11. januar, ali bi moglo da dođe i do produženja raspusta. Izgubljeni časovi će se u svakom slučaju nadoknaditi kroz radne subote – izjavio je Stevanović za naš portal.

   • Ostavi komentar