VRANjE Raspisan konkurs za finansiranje projekata NVO sektoraRok za podnošenje prijava petnaest dana: Gradska uprava Vranje

Gradsko veće raspisalo je javni konkurs za finansiranje ili sufinansiranje programa i projekata udruženja u oblasti društvenog i humanitarnog rada od javnog interesa za drugu polovinu 2016. godine.Za ove namene iz budžeta grada Vranja obezbeđeno je 6,5 miliona dinara.

Rok za podnošenje prijava je petnaest dana od dana objavljivanja.

Period za realizaciju projekata je do 31. decembra ove godine.

Član Gradskog veća za nacionalne manjine, etničke zajednice i nevladine organizacije Dejan Bajramović izjavo je za portal Vranjske da komisija, nakon završetka konkursa, odlučuje o opravdanosti apliciranih projekata.

– Prioritet će imati projekti od javnog interesa, a važno je i da li su udruženja osnovana u skladu sa važećim propisima – rekao je Bajramović.

Uslov je da su programi i projekti opštedruštvenog karaktera, da nemaju političku konotaciju.

– Između brojnih projekata, izdvojio bih: borbu protiv siromaštva i socijalne isključivosti mladih; sprečavanje vršnjačkog nasilja; pomoć ženama žrtvama porodičnog nasilja; podizanje građanske svesti kod marginalizovanih društvenih grupa, sa naglaskom na romsku populaciju – kazao je Bajramović za portal Vranjske.

Tekst konkursa možete pogledati na ovom LINKU.  • Ostavi komentar