Vranje prednjači po broju popisanih objekata za ozakonjenje

Eko Taxi Vranje

Grad Vranje nalazi se u samom vrhu u Srbiji po broju popisanih objekata za ozakonjenje, izjavio je za zvaničan gradski sajt načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović.Povodom ove teme, Aritonović, te rukovodilac Odeljenja za urbanizam, imovinsko pravne poslove i komunalno-stambene delatnosti Jovan Stošić i načelnik Pčinjskog okruga Srećko Pejković, razgovarali su sa predstavnicima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Rušenje nelegalnih objekata tek po okončanju postupka

Prema rečima načelnika Aritonovića, Grad Vranje je pohvaljen u pogledu dinamike ozakonjenja jer je već popisano 15.000 objekata, od čega većina u poslednja četiri meseca.

Vranje je na drugom mestu u Srbiji po broju izdatih dozvola u objedinjenoj proceduri, a prvi na jugu Srbije po broju popisanih objekata – istakao je Aritonović.

Imajući u vidu da se radi o izvršenju zadataka od velikog javnog interesa, iz nadležnog ministarstva  je najavljena veća kontrola u postupku ozakonjenja.

U Vranju oko 10.000 nelegalnih objekata

Govoreći o rokovima, Aritonović je dodao da je početak marta krajnji rok do kada popis objekata i kompletan proces ozakonjenja moraju biti završeni.

Sastanku su prisustvovali predstavnici svih lokalnih samouprava Pčinjskog okruga.

   • Ostavi komentar