VRANjE Policija zaplenila 10 tona cigareta u Suvom DoluIstovar tona cigareta na carinskom terminalu (Foto: MUP), Deo zaplenjenih cigareta iz letonskog šlepera (Foto: MUP)

U akciji „Avala“, koju zajedno realiziju carina, vojska i policija, u subotu uveče je na putu Vranje – Leskovac otkrivena „ogromna količina“ cigareta, saopštila je Uprava carina Ministarstva finansija, ne navodeći druge pojedinosti.Kako portal Vranjske saznaje, ta „ogromna količina“ cigareta otkrivena je u subotu oko 21 čas u Suvom Dolu kod Vranja, u teretnom vozilu letonskih registarskih oznaka.

Prema procenama našeg izvora, u vozilu koje je iz Grčke išlo put Slovenije, umesto gumenih granulata, kako je stajalo u dokumentaciji, pronađeno preko 10 tona švercovanih cigareta.

– Posle „dubinske kontrole“, vozilo smo skenirali, a potom u našoj pratnji uputili na granični prelaz Preševo, gde je, posle skidanja plombe, obavljen detaljan pregled robe – kazao je izvor našeg portala. 

U saopštenju Uprave carina stoji da će više detalja ovog slučaja javnosti biti dostupno kada nadležni tužilac obavi svoj deo posla.

Policija se u nedelju posle 11 sati oglasila saopštenjem u kome se kaže da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju, u sklopu akcije „Avala“, cigarete otkrili u šleperu, letonskih registarskih oznaka.

Reč je o 15.725 boksova cigreta bez akciznih markica Republike Srbije, dodaje se u saopštenju.

Po nalogu vršioca funkcije tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, protiv vozača šlepera, državljanina Letonije E.D. (1965), doneto je rešenje o zadržavanju do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo krijumčarenje.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden zameniku tužioca.

Kamion i cigarete je privremeno oduzela Uprava carine, kaže se na kraju policijskog saopštenja.

R. Irić  • Ostavi komentar