Vranje: Otvorena Škola roditeljstva u domu zdravlja

Eko Taxi Vranje

U prostorijama Doma zdravlja u Vranju otvorena je “Rosa škola roditeljstva“ u kojoj će roditelji imati priliku da dobiju stručne savete i podršku tokom trudnoće, porođaja i prvih godina odrastanja deteta.U školi će biti angažovani pedijatri, ginekolozi, patronažne sestre i stomatolozi koji će pomagati roditeljima u  snalaženju u njihovim novim ulogama.

Kroz brojne radionice i predavanja trudnice i roditelji će dobijati kredibilne savete o fizičkoj aktivnosti, ishrani i nezi bebe.

– Ministarstvo zdravlja je veoma ponosno što  sa Rosa vodom otvaramo Školu roditeljstva u Vranju i što osnažujemo postojeću mrežu škola.

Od sada će bebe i roditelji u Vranju imati stručnu pomoć koja će doprineti lagodnijim prvim danima roditeljstva.

Škole će biti dragocene u osamostaljivanju roditelja i prepoznavanju svih izazova koje roditeljstvo donosi i njihovom uspešnom prevazilaženju – rekla na otvaranju Dr Vesna Knjeginjić, pomoćnik ministra zdravlja, Sektor za javno zdravlje i programsku zdravstvenu zaštitu.

– Rosa je još jednom okupila veliki broj građana koji su kupovinom pakovanja od 1,5 litra vode podržali ono što je važno – porodicu i budućnost dece. Zahvaljujući podršci građana i Ministarstva zdravlja zajedno smo podržali oko 2.000 beba širom zemlje i to je najveći motiv da nastavimo sa otvaranjem ukupno dvadeset škola – izjavila je Milica Stefanović, predstavnica Rosa vode.

N. Lazić  • Ostavi komentar