Vranje: Odobren projekat za obnovu osnovne škole „Vuk Karadžić“

Eko Taxi Vranje

Dušan Stevanović: Biće škola kao nova

Obavezna je rekonstrukcija krova i celokupne stolarije u školi koji su stari trideset šest godina. Vršiće se i renoviranje poda u hodnicima i učionicama nižih razreda i uređenje sportskog terena.  Pre dve godine, renovirali smo pod u višim razredima. Takođe, biće zamenjen stari video nadzor – izjavio je za portal Vranjske Dušan Stevanović, direktor škole „Vuk Karadžić“.Procenjena vrednost radova, koje finansira Vlada Srbije, iznosi oko 54 miliona dinara, a direktor još uvek ne zna datum početka izvođenja tih radova.

Od šest firmi, koliko se prijavilo na tenderu za obnovu škole, još uvek nije utvrđeno ko će dobiti posao izvođača. Zato ne mogu da preciziram početak radova. Rok za završetak biće otprilike 120 radnih dana, a da li će biti etapnog rada, da li će učenici da budu prebačeni privremeno u neku drugu školu, nije sigurno. Jedno jeste, a to je da će sa novom fasadom i nakon svih predviđenih radova, naša škola izgledati kao nova – rekao je Dušan Stevanović.

U okviru Programa obnove javnih objekata u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite, preko Kancelarije za javna ulaganja, odobreni su projekti rekonstrukcije dve osnovne škole u Vranju, „Vuk Karadžić“ i „Svetozar Marković“.

 

J. R.  • Ostavi komentar