Vranje: „Mladi su zakon“ za podsticanje aktivizma

Eko Taxi Vranje

Kancelarija za mlade i Narodni parlament iz Leskovca organizovaće predstavljanje programa “Mladi su zakon” u četvrtak, 30. juna u 13 časova u prostorijama Kancelarije za mlade u Vranju.Udruženje Narodni parlament u saradnji sa udruženjem “Veles” iz Vladičinog Hana i Kancelarijama za mlade iz Vlasotinca, Vladičinog Hana, Vranja i Trgovišt,a uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, a u okviru programa “Mladi su zakon”, raspisuje konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata s ciljem podsticanja aktivizma i volontiranja mladih, što je i tema predstojećeg skupa.

– Svi između petnaest i trideset godina starosti koji žele da omoguće kvalitetniji život vršnjacima, mladima, ali i drugim sugrađanima u svojoj lokalnoj zajednici, mogu da učestvuju u programu – kaže za portal Vranjske koordinator kancelarije u Vranju.

Na konkurs mogu da se prijave udruženja mladih i neformalne omladinske grupe sastavljene od najmanje pet članova, kao što su đački ili studentski parlamenti, razne omladinske sekcije i druge grupe mladih sa teritorije Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Neformalne omladinske grupe moraju imati minimum jednu punoletnu osobu.

Konkurs je otvoren do 10. jula 2016. godine.

J. Ristić  • Ostavi komentar