Vranje: Matematika problem na maloj maturi

Eko Taxi Vranje

 U petak 17. juna kombinovanim testom iz fizike, hemije, biologije, istorije i geografije završila se mala matura. Zavšni ispit počeo je u sredu 16. juna testom iz srpskog jezika, a juče je osmacima najveći problem predstavljala matematika.

– Deca se najviše žale na zadatke iz matematike i na tom testu su se najviše zadržali, nije im bilo dovoljno ni tih dva sata koliko je predviđeno za svaki test, od 9 do 11 sati – kaže majka jedne osmakinje.

Djaci potvrđuju da je matematika bila problem.

– Zadovoljna sam kako sam uradila test iz srpskog jezika i danas je kombinovani test bio prilično lak, ali matematiku nisam dobro uradila, iako sam se iz tog predmeta najviše spremala, išla i na privatne časove. Zadaci su bili stvarno teški – kaže za portal „Vranjske“ Melanija Miladinović iz OŠ „Vuk Kradžić“.

– Sada mogu malo da odmorim, ali sam u iščekivanju da saznam konačne rezultate. Nadam se da ću imati dovoljan broj poena da upišem ekonomsku školu, mer turistički tehničar – dodaje Melanija.

Preliminarni rezultati biće objavljeni 19. juna,  konačni 24. juna, a već sledećeg dana će budući srednjoškolci u svojim školama popunjavati liste želja. Upis je 5. i 6. jula u prvom upisnom krugu.

Ukupan broj poena na ovim testovima je 30, što znači svaki test nosi 10 bodova.

J. Ristić  • Ostavi komentar