VRANjE Lični pratilac kao nova podrška deci sa invaliditetom

Eko Taxi Vranje

Svrha angažovanja ličnog pratioca je pružanje detetu odgovarajuće individualne praktične podrške: Danijela Milosavljević

Komisija za izbor projekata za realizaciju usluga socijalne zaštite raspisala je javni poziv za finansiranje usluga u oblasti socijalne zaštite za 2016. godinu na teritoriji grada Vranja.Prema rečima članice Gradskog veća za socijalu Danijele Milosavljević, cilj javnog  poziva je unapređenje i podsticanje  novih  pristupa  u  realizaciji  socijalne politike i posebna briga i zaštita korisnika usluga socijalne zaštite na području grada Vranja.

– To znači razvijanje i unapređenje već postojećih usluga, ali i uspostavljanje novih. Konkretno, pomoć u kući i lični pratilac dece sa invaliditetom su potpuno nove usluge.

Svrha angažovanja ličnog pratioca je pružanje detetu odgovarajuće individualne praktične podrške – rekla je Milosavljevićka.

Ona je istakla da je krajnji cilj uključivanje dece u redovno školovanje i aktivnosti zajednice, zbog uspostavljanja što većeg nivoa samostalnosti.

Za finansiranje ili sufinansiranje već postojećih ili pokretanje novih usluga socijalne zaštite na teritoriji grada Vranja, u budžetu je obezbeđeno 9.750.000 dinara. Rok za podnošenje prijava je petnaest dana od dana objavljivanja poziva.

Vranjske  • Ostavi komentar