VRANjE Grad ulaže u bezbednost dece u zonama oko škola

Eko Taxi Vranje

Tri i po miliona za dve škole: gradonačelnik obilazi radove u OŠ Branko Radičević

Povodom saobraćajnog uređenja zone u blizini OŠ Branko Radičević, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, posetio je ovu ustanovu i uručio učenicima prvog razreda udžbenike „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ koji će dobiti svi đaci prvaci u Vranju. ,– Za ovo uređenje grad je izdvojio preko 1,5 miliona dinara, dok će za završetak realizacije projekata kod OŠ Svetozar Marković i OŠ Dositej Obradović, na predlog Saveta za bezbednost saobraćaja, biti izdvojeno još dva miliona – rekao je Milenković.

Direktor škole Zdravko Veličković istakao je da su roditelji u saradnji sa Timom za bezbednost zaključili da je Kosovska ulica jedno od kritičnih mesta za bezbednost dece, pa su zbog toga u njoj postavljena dva usporivača.

Takođe, postavljena je zaštitna ograda pored trotoara oko škole i vrtića u dužini od oko 2 kilometra.

Ivica Ristić, član Saveta za bezbednost u saobraćaju, naglasio je da je edukacija roditelja, dece i nastavnika od presudnog značaja za sigurnost najmlađih u saobraćaju.

– Grad je preduzeo mere na izradi projekta za tri škole – Vuk Karadžić u Vranju, Branislav Nušić u Rataju i Predrag Devedžić u Vranjskoj Banji, čija će realizacija biti u 2017. godini.

Sva sredstva koja su namenski izdvojena potiču od naplaćenih kazni, a mi smo u ovom periodu dali prioritet zaštiti učenika osnovnih škola – naglasio je Ristić.

Vranjske  • Ostavi komentar