VRANJE: Dva HAPŠENJA zbog TONE MARIHUANE

Eko Taxi Vranje

U Vranju su, u sklopu velike akcije zaplene preko tone marihuane, uhapšeni D.D. i Z.R., saopštila je pollicija.Kod Z. R, koji se tereti da je organizator kriminalne grupe koja je pokuašala da prošvercuje drogu u Bugarsku, pronađen je i 12.000 evra.

Kako je saaopštila policija, ranije u toku dana pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa BIA i Upravom carina, a uz koordinaciju Tužilaštva za organizovani kriminal, zaplenili su 1,1 tonu marihuane i uhapsili petočlanu organizovanu kriminalnu grupu.

Zbog postojanje osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga uhapšeni su Z. R. (1985) iz Bačke Topole, N.M. (1992) iz Lovćenca, M.T. (1980) iz Vrbasa, kao i N.G. (1991) i D.D. (1988), oboje iz Beograda.

Prilikom pretresa dva kamiona u blizini prelaza Gradina u posebno izrađenim šuplјinama tzv. „bunkerima“ u prikolicama teretnih vozila pronađeno je ukupno 1,1 tona marhuane spakovane u 706 paketa, upakovanih u velike putne torbe.

Uhapšeni se sumnjiče da su u dužem vremenskom periodu vršili krijumčarenje marihuane iz Republike Srbije preko Bugarske u Tursku.

Drogu su nabavlјali na teritoriji Kosova, dok su utovar u vozila vršili na jugu Srbije, skrivajući je u priklјučnim vozilima teretnih kamiona, saopštila je policija.

Teretna vozila za krijumčarenje, kako se sumnja, obezbeđivao je organizator grupe Z.R. tako što ih je uzimao u zakup od transportnih preduzeća, a zatim je sa drugim pripadnicima grupe vršio prepravke izrađujući skrivene šuplјine za transport marihuane.

Nakon utovara, kaže se u saopštenju MUP-a, kamioni su kretali put Bugarske i dalјe ka Turskoj gde je droga predavana kupcima.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.  • Ostavi komentar