Vranje dobija JP Parking servis, reorganizacija u Skijalištu i Upravi banje

Eko Taxi Vranje

Preduzeće Parking servis poslovaće po tržišnim principima i imaće četrdesetak zaposlenih: sa sednice GV u sredu (Foto: portal Grada Vranja)

U skladu sa novim  Zakonom o budžetskom sistemu, Gradsko veće usvojilo je na sednici u sredu Nacrt Odluke o osnivanju Javnog komunalnog preduzeća „Parking servis“.Očekuje se da bude urađena pravna regulativa, kao i da se definiše status Direkcije za razvoj i izgradnju u sklopu koje je dosad funkcionisala ova služba.

– Postoje tri modela i to su reorganizacija, statusne promene i likvidacija.

Sprovođenje ovog procesa očekuje nas i kada su u pitanju JP Skijalište Besna kobila i JP Uprava Banje – rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Slobodan Milenković.

Preduzeće Parking servis poslovaće po tržišnim principima i prema najavama imaće 39 zaposlenih, i to iz redova Direkcije i ostalih javnih preduzeća.

– U Zakonu o budžetskom sistemu ne postoji više status indirektan budžetski korisnik i to je razlog što smo usvojili nacrt ove odluke.

Ona će se naći pred odbornicima Skupštine grada na narednoj sednici.

Važno je da se poboljša kvalitet usluga zbog građana – naglasio je gradonačelnik  Milenković.

O ovoj temi govorio je i sekretar Skupštine grada Vranja Marko Tričković, napominjući da neće doći do prekoračenja maksimalnog broja zaposlenih koji propisuje zakon, jer će se izvršiti preraspodela radnika.

Vranjske  • Ostavi komentar